Bafra Ovası'nda soya üretimi yüzleri güldürdü

Bafra'da organik tavuk, yumurta ve karpuzdan sonra soya fasulyesi de yetiştirildi. Bafralı işadamı Ahmet Aydın, deneme amaçlı ekilen soyanın, olumlu sonuç verdiğini söyledi. Bafra'da birçok ilklere imza atan Aydın, organik tavuk, yumurta, ördek ve karpuz yetiştiriciliğinden sonra, soya üretiminden de sevindirici sonuç aldı. Bafra Ovası'nda üretim şeklini değiştirerek organik ürünler yetiştirmeye başladıklarını belirten Aydın, "Organik yumurta ve tavuktan sonra kendi çiftliğimizdeki hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için 2009'da deneme amaçlı soya ekimi yaptık. Alınan sonuç bizi ümitlendirdi, bu sene de kendi ihtiyacımızı karşılayacak kadar üretim gerçekleştirdik. Artık soya için yurt dışına gitmeye gerek kalmayacak." dedi. Soyanın genelde yem amaçlı kullanıldığını, Çin ve Kazakistan gibi ülkelerden ithal edildiğini hatırlatan Aydın, şöyle konuştu: "Kendi çiftliğimizde organik tavuk, yumurta ve ördeğin yanında karpuz üretimimiz hayli olumlu sonuç verdi. Türkiye'nin organik tavuk üretiminin yüzde 90'ını, organik yumurtanın da yüzde 40'ını biz karşılıyoruz. Bunun yanında Türkiye'de ördek (Pekin) et üretiminin yüzde 50'sini çitfliğimizde yetiştiriyoruz." Aydın, çok yakında Arabistan ve Kuveyt'e organik tavuk ihracatı gerçekleştirecekelirini kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diyarbakır Karpuzu Yabancı Tohuma Yenildi

Buğdayı neden ithal ediyoruz?

Tarımsal ekipman yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği