Antalyanın Gazipaşa İlçesinde yılın ilk çekirdeksiz narı manav tezgahına indi.

Gazipaşa Tarım Müdürü Hasan Aslan Gazipaşa, ilçede 1500 dekar alanda üretilen nardan yıllık bin 498 ton rekolte elde edildiğini, çekirdeksiz narın toplam nar üretiminin yüzde 90'ını oluşturduğunu bildirdi. Aslan, "ürünümüz sofralık olarak tüketiliyor, gerek kalitesi gerek aroması ile farklı bir nar çeşidi" dedi. Yılın ilk hasadının yapıldığı Doğanca köyü Zeytin Burnu yöresinde elde edilen ürünler kilogramı 5 liradan manav tezgahlarını süslemeye başlarken, bu ürünün pazar sorunu yaşamadığı, özellikle turistlerin büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Buğdayı neden ithal ediyoruz?

Diyarbakır Karpuzu Yabancı Tohuma Yenildi

Tarımsal ekipman yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği